Бельгійські волонтери передали українській армії ще одну «швидку» на фронт

Бельгійські волонтери передали українській армії ще одну «швидку» на фронт

Фото
Укрінформ
Лікар українського походження Ігор Вітенко із бельгійського міста Гент передав у Золотоноші на Черкащині 77-й автомобіль швидкої допомоги для українських військових.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, вантаж доставив фермер Том Ван Гоі, який господарює в Черкаській області.

«В перші дні війни я повернувся з України в Бельгію і став дуже медійною особою. Ми з родиною відразу налагодили постачання благодійної допомоги в Україну, оскільки володіємо логістичними та транспортними компаніями. Поступово довкола нас згуртувалися однодумці: лікарі, християнські організації, прості люди. Так я познайомився з лікарем-хірургом Ігорем Вітенком із Гента. Він, використовуючи свої зв’язки, взявся забезпечувати медичну складову. За два роки пан Ігор з нашою допомогою доправив 77 автомобілів швидкої допомоги та купу медичного обладнання з Бельгії в Україну. Їх розподіляє українське військове командування в Харкові. Ми ж надаємо транспорт та інший гуманітарний вантаж. Сьогодні це - помпи для відкачування води, які надала мерія міста Мерелбеке золотоніським рятувальникам», - розповів Том Ван Гоі.

Читайте також: Військові зобов'язані пройти базову підготовку з тактичної медицини - експерт

Отримувати вантаж приїхали українські військові з Авдіївського напрямку. За їхніми словами, вони втратили після прильоту керованих авіаційних бомб два автомобілі. «Швидка» з Бельгії доправлятиме поранених після надання першої допомоги на стабілізаційний пункт. Її почнуть використовувати відразу, як на машину встановлять засоби радіоелектронної боротьби.

Том Ван Гоі з початку війни доправив до України 73 гуманітарних вантажі.

Як повідомляв Укрінформ, бельгійський фермер Том Ван Гоі вирощує в Черкаській області зернові та картоплю. Продукцію реалізує в Україні.

Фото Юрія Стригуна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-