Військові зобов'язані пройти базову підготовку з тактичної медицини - експерт

Військові зобов'язані пройти базову підготовку з тактичної медицини - експерт

Відео
Укрінформ
Усі військовослужбовці зобов'язані пройти базову підготовку з тактичної медицини, на що виділяється 13 годин.

Про це сказав голова правління ГС «Асоціація операторів та інструкторів з першої допомоги та тактичної медицини» Леонід Федоровський у програмі Укрінформу "Самохвалов запитує".

"Усі військовослужбовці зараз, за державним законодавством, коли потрапляють до Збройних сил або Сил оборони, зобов'язані пройти базову підготовку з тактичної медицини, на це виділяється 13 годин. Це відповідає міжнародним рекомендаціям і є достатнім для того, щоб людина могла і вміла надавати допомогу собі і побратимам на базовому рівні", - сказав Федоровський.

Водночас, він зазначив, що в Україні недостатня кількість військових володіє навичками тактичної медицини.

Читайте також: Асоціація операторів та інструкторів такмеду вже налічує майже 800 учасників

"З тих, із ким ми працюємо, базові знання з надання першої допомоги, не тактичної медицини, має більшість. Питання, що ці знання неоднакові дуже сильно. Тобто різні підрозділи навчаються по-різному. І зважаючи на те, що є велика кількість людей, які не проходили базову підготовку через те, що були мобілізовані одразу, то в них є певні випадаючі кластери інформації", - сказав Федоровський.

За його словами, під час надання першої медичної допомоги важливо не розгубитися та обрати правильні дії в правильний час, і це мабуть є найскладнішим завданням.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні створили Асоціацію операторів та інструкторів з тактичної медицини. Вона об'єднала різні напрями, що пов'язані з першою допомогою, тактичною та військовою медициною, волонтерською та медичною діяльністю, реабілітацією тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-