Дві провідні клініки Німеччини стали партнерами українських лікарень

Дві провідні клініки Німеччини стали партнерами українських лікарень

Фото
Укрінформ
Десять українських медзакладів і провідні німецькі клініки «Шаріте» і BG Kliniken домовилися про медичне партнерство.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

Як зазначається, зустрічі між представниками медзакладів двох країн відбулися під час міжнародної конференції з медичних партнерств у Берліні.

Меморандуми про партнерство з клінікою «Шаріте» підписали обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології у м. Ужгород, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня, Національний медичний університет імені О. О. Богомольця, Інститут неврології, психіатрії та наркології Національної академії медичних наук.

Читайте також: Зеленська відвідала українців, які лікуються у німецькій клініці «Шаріте»

Натомість клінічна лікарня «Феофанія», Івано-Франківська обласна клінічна лікарня, Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ», міська клінічна лікарня №4 Дніпровської міської ради, Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка НАМН України домовилися про співпрацю з німецькою мережею BG Kliniken, яка спеціалізується на лікуванні та реабілітації постраждалих від важких травм.

«Співпраця між двома провідними німецькими медичними інституціями і нашими лікарнями особливо актуальна зараз, коли внаслідок російських ракетних ударів та бойових дій тисячі українців дістають важкі травми та поранення. Навчання наших спеціалістів у цих закладах та вивчення їхнього досвіду дасть можливість надавати найсучаснішу та найефективнішу допомогу тим, хто її так сильно потребує», — зазначила заступниця міністра охорони здоровʼя з питань європейської інтеграції Марина Слободніченко.

Вона подякувала Федеральному міністерству економічного співробітництва та розвитку за підтримку медичних партнерств.

Як повідомлялося, ініціатива міжнародного медичного партнерства була започаткована під час третього Саміту перших леді та джентльменів у Києві 6 вересня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-