В Україні повністю або частково відновили 865 медзакладів, пошкоджених РФ

В Україні повністю або частково відновили 865 медзакладів, пошкоджених РФ

Укрінформ
В Україні повністю або частково відновили 865 обʼєктів медзакладів, які пошкодила Росія.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"За понад 23 місяці війни у різних регіонах України було відновлено повністю або частково 865 об’єктів медзакладів. Зокрема, 504 об’єкти відновлені повністю та ще 361 – частково. Найбільше – у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ворог пошкодив 1525 об’єктів медзакладів та ще 196 об’єктів зруйнував повністю (об’єкти відновленню не підлягають).

Найбільших втрат зазнали медзаклади Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Київської та Чернігівської областей. У повному обсязі отримати інформацію щодо ступеня руйнування медзакладів на тимчасово окупованих територіях наразі неможливо.

Читайте також: На Житомирщині відновлюють лікарню, яка постраждала від російських обстрілів

Крім того, російська армія пошкодила 103 автівки екстреної медичної допомоги, 258 автомобілів знищила та 125 автівок «екстренки» захопила.

Як повідомлялося, у с. Черкаська Лозова та у селищі Лісне, що на Харківщині, відновили амбулаторії первинної медичної допомоги.

Фото ілюстративне МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-