На Житомирщині відновлюють лікарню, яка постраждала від російських обстрілів

На Житомирщині відновлюють лікарню, яка постраждала від російських обстрілів

Укрінформ
На Житомирщині відновлюють лікарню №1, яка була пошкоджена російськими авіаударами.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

«Тривають роботи з відновлення комунального підприємства «Лікарня №1» Житомирської міської ради, яке було пошкоджено внаслідок авіаударів по місту. Зокрема, ще у березні 2022 року та у травні 2023 року вибуховою хвилею від авіаудару були пошкоджені вікна та приміщення лікувальних корпусів стаціонару й поліклініки, покрівля та зовнішні стіни пологового, офтальмологічного та травмо-урологічного корпусів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зараз коштом місцевої влади та благодійників у лікарні вже повністю замінили пошкоджені вікна та двері, здійснили поточний ремонт стелі та стін у відділеннях.

Крім того, у медзакладі для розміщення амбулаторного реабілітаційного відділення державним коштом планують провести й капітальний ремонт пологового, травмо-урологічного корпусів стаціонару та приміщень поліклініки №2. Йдеться про ремонт покрівлі, зовнішніх та внутрішніх опорних стін тощо. Також протягом 2024 року у лікарні заплановані роботи з підвищення рівня енергетичної ефективності будівлі та енергозбереження.

Читайте також: На Київщині відновлюють об’єкти, пошкоджені під час останніх атак росіян - КОВА

В МОЗ зазначили, що медзаклад працює цілодобово та розрахований на обслуговування близько 100 тис. населення міста й області. У лікарні надають вторинну медичну допомогу, зокрема хірургічну, терапевтичну, неврологічну, кардіологічну, реабілітаційну тощо. В середньому за рік лікарями стаціонару надається медична допомога близько 20 тис. пацієнтам.

Як повідомлялося, на Чернігівщині відновлюють Менську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка може обслуговувати майже 30 тис. пацієнтів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-