У районній лікарні Калуша встановили новітній компʼютерний томограф

У районній лікарні Калуша встановили новітній компʼютерний томограф

Фото
Укрінформ
У Центральній районній лікарні Калуша, що на Івано-Франківщині, встановлено новий компʼютерний томограф «General Electric Revolution Maxima 55».

Як зазначають у Міністерстві охорони здоровʼя, медобладнання закупили у рамках одного зі спільних проєктів МОЗ та Світового банку, передає Укрінформ.

"Лікарня входить до переліку кластерних медичних закладів – протягом 2023 року у медзакладі стаціонарно проліковано понад 15 тис. пацієнтів та зареєстровано понад 37 тис. амбулаторних звернень. Наявність такого сучасного обладнання у медзакладі дозволить оперативно і безпечно діагностувати патологічні стани, проводити диференційну діагностику, визначатись із подальшою тактикою лікування пацієнта тощо", - зазначають у міністерстві.

У МОЗ додали, що новітній томограф, встановлений у лікарні, має високу просторову роздільну здатність, мінімальне променеве навантаження та високу якість візуалізації. Він дає можливість достовірно діагностувати різноманітні патології та хвороби пацієнтів у самому медзакладі й, відповідно, своєчасно надавати медичну допомогу пацієнтам. 

Читайте також: На Рівненщині в дитячій лікарні встановили новий комп'ютерний томограф

Наразі комп’ютерний томограф вже змонтовано в лікарні, а медичний персонал проходить кваліфіковане навчання для подальшої роботи з обладнанням. Після надання відповідного дозволу на право експлуатації апарату від ДІЯР апарат почне свою повноцінну роботу. 

Як повідомлялося, у рамках співпраці Міністерства охорони здоровʼя та Світового банку закуплено 24 апарати компʼютерної томографії. Наразі триває доставлення таких апаратів до медзакладів по всій Україні.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-