На Рівненщині в дитячій лікарні встановили новий комп'ютерний томограф

На Рівненщині в дитячій лікарні встановили новий комп'ютерний томограф

Укрінформ
Рівненська обласна дитяча лікарня отримала новітній компʼютерний томограф для діагностики та лікування.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"У Рівненській обласній дитячій лікарні інсталювали сучасний апарат КТ Revolution Maxima, виробництва GE. Обладнання поставлене у рамках одного зі спільних проєктів МОЗ України та Світового банку", - йдеться у повідомленні.

Наразі медичне обладнання вже змонтоване, а персонал лікарні проходить кваліфіковане навчання для подальшої роботи з ним. Після отримання відповідного дозволу на право експлуатації медобладнання в ДІЯР працівники діагностичного центру зможуть працювати з ним та надавати медичні послуги населенню.

В МОЗ зазначають, що лікарня надає високоспеціалізовану стаціонарну і консультативну медичну допомогу дітям та підліткам з гострими й хронічними захворюваннями. Щорічно медичні послуги тут отримують понад 10 тис. пацієнтів в умовах стаціонару та понад 60 тис. пацієнтів отримують амбулаторно-поліклінічну допомогу.

На сьогодні компʼютерна томографія є основним методом діагностики в медицині, який надає детальне зображення внутрішніх структур людського тіла.

Завдяки появі новітнього апарату лікарі медзакладу матимуть можливість своєчасно та достовірно діагностувати різноманітні патології й хвороби, а також своєчасно надавати медичну допомогу пацієнту завдяки точнішому діагнозу.

Читайте також: В обласному кардіоцентрі Дніпра змонтували сучасний компʼютерний томограф

Як додали в МОЗ, встановлений комп’ютерний томограф на Рівненщині є одним із 24 КТ-апаратів, закуплених у рамках співпраці МОЗ та СБ. На сьогодні до медзакладів по всій Україні триває доставлення та встановлення новітнього обладнання.

Як повідомлялося, нещодавно новітній апарат компʼютерної томографії змонтовано в Тернопільській обласній дитячій клінічній лікарні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-