Головний військовий госпіталь отримав сучасну систему ультразвукової діагностики

Головний військовий госпіталь отримав сучасну систему ультразвукової діагностики

Фото
Укрінформ
Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь» отримав сучасну систему ультразвукової діагностики CANON Aplio i700 завдяки співпраці управління Організації Об'єднаних Націй з обслуговування проєктів (ЮНОПС) та Посольства Японії в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

У заході взяли участь заступниця міністра оборони Наталія Калмикова, посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда, командувач Медичних сил Збройних сил України генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук, начальник госпіталю полковник медичної служби Олег Колісник і директор ЮНОПС в Україні Тім Ларднер.

«Як ми всі знаємо, технології змінюють життя – як на полі бою, так і в лікарні. На полі бою технології дозволяють українському війську перемагати. А в умовах госпіталю - технологія в руках медиків рятує життя українських воїнів. Завдяки вашим зусиллям наші лікарі можуть визначити найбільш оптимальні шляхи надання допомоги з урахуванням індивідуальних особливостей травми. Ми вдячні за непохитну підтримку України та відданість справі збереження життів. Ми з нетерпінням чекаємо продовження нашої майбутньої співпраці», – наголосила Калмикова під час передачі медобладнання.

В рамках проєкту передали п’ять одиниць найсучаснішого медичного обладнання. Їх отримали ще два військові медичні заклади України – Військово-медичний клінічний центр Південного регіону та військовий медичний заклад Старокостянтинова.

«Цей спільний проєкт є важливим кроком у зміцненні інфраструктури охорони здоров'я України, що відображає відданість Японії гуманітарним зусиллям та двосторонньому співробітництву. Завдяки обладнанню японського виробництва, що було поставлено в заклади, Україна зможе лікувати орієнтовно 15500 поранених та травмованих військовослужбовців на рік», – зазначив посол Японії.

Читайте також: Уряд Японії профінансує закупівлю медобладнання для 25 українських лікарень

«Наша співпраця з урядом Японії не лише дала змогу надати необхідне медичне обладнання, але й забезпечити всебічне навчання медичних працівників, що сприяло забезпеченню сталого розвитку системи охорони здоров'я», - відзначив Ларднер.

В рамках проєкту закуплені й передана відеосистема для нейрохірургічних операцій, мобільний рентгенографічний/флюорографічний рентгенівський апарат, відеоендоскопічна система і два ультразвукові апарати.

Для відповідного медичного персоналу та хірургів у лікарнях провели тренінги з ефективного використання нового обладнання.

Як повідомлялося, уряд Японії та Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні спільно закупили 70 тонн ліків та медичних засобів для 93 пологових будинків України.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-