У Львові врятували трьох немовлят із вродженими півкілограмовими пухлинами

У Львові врятували трьох немовлят із вродженими півкілограмовими пухлинами

Фото
Укрінформ
У львівській дитячій лікарні св. Миколая прооперували трьох немовлят, які народилися з величезними пухлинами – тератомами.

Про це медзаклад повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Одразу троє малюків із півкілограмовими пухлинами з’явилися на світ у пологовому відділенні дитячої лікарні святого Миколая. В усіх трьох – крижово-куприкові тератоми. У перші ж дні життя крихіток наші спеціалісти успішно видалили вроджені утворення», – йдеться у повідомленні.

У Львові врятували трьох немовлят із вродженими півкілограмовими пухлинами / Фото: пресслужба Першого ТМО Львова

Один із трьох малюків – Матвій із Харкова. Хлопчик народився трішки більше місяця тому з вагою 3470 г, 470 з яких важила крижово-куприкова тератома. Це пухлина, що розвивається у дітей, коли вони ще перебувають в материнській утробі.

«Ми на 20-му тижні вагітності прийшли на плановий скринінг у Харкові, де й діагностували тератому. Нам порадили перервати вагітність. Матвій був нашою довгоочікуваною дитиною, тож ми почали шукати можливості скоригувати ваду при народженні», – розповідає мама хлопчика Євгенія.

За порятунком свого ще ненародженого сина Євгенія звернулася до спеціалістів лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Після народження за хлопчиком кілька днів спостерігали в реанімації, а потім забрали в операційну. Втручання проходило у кілька етапів: спершу – хірурги видалили пухлини, потім – виконали пластику мʼяких тканин та аноректопластику. Тож лише завдяки одному втручанню лікарям вдалося повністю скоригувати вроджену ваду.

Майже одночасно з Матвієм хірург Галина Курило прооперувала ще двох немовлят із великими крижово-куприковими тератомами – Яринку та Злату. В обох дівчаток операції з видалення пухлин теж минули вдало. Нині малюкам вже виповнився один місяць від народження, вони набралися сил та нарешті можуть роз’їхатися по своїх домівках.

«Такої кількості діток, які майже одномоментно з’явилися на світ із вродженим тератомами, в нас ще не було. Звернень із цією патологією побільшало відколи при нашій лікарні ми відкрили власне пологове відділення. Адже тепер наші спеціалісти мають змогу надавати повний комплекс допомоги немовлятам в одному місці. Лікарі наголошують, що тератоми – хоч і є рідкісною вадою розвитку у немовлят, проте піддаються хірургічній корекції і не є показанням до переривання вагітності», – додали у медзакладі.

Читайте також: У львівському «Охматдиті» врятували передчасно народжене немовля з абсцесом печінки

Як повідомляв Укрінформ, львівські медики прооперували немовля з рідкісною патологією — кістковою атрезією хоан, тобто зрощенням носових отворів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-