У львівському «Охматдиті» врятували передчасно народжене немовля з абсцесом печінки

У львівському «Охматдиті» врятували передчасно народжене немовля з абсцесом печінки

Укрінформ
У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» врятували передчасно народжену дівчинку з діагнозом абсцес печінки та некротизуючим ентероколітом (НЕК).

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Медикам Львівської обласної клінічної дитячої лікарні «Охматдит» вдалося врятувати немовля, якому діагностували абсцес печінки. Сімʼя із Новояворівська. Як повідомили у медзакладі, дівчинка Вікторія народилося передчасно на 29 тижні вагітності мами із вагою 1,4 кг в одному із пологових Львова. Маля поступило до «Охматдиту» на 5 добу свого життя із сепсисом та із НЕК (некротизуючий ентероколіт). Лікарі інтеропераційно (безпосередньо під час операції) виявили абсцес печінки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дівчинку у перший ж день прооперувала команда лікарів «Охматдиту», проте післяопераційний період був дуже складний.

«Дитина перебувала на ШВЛ. Гемодинаміка була нестабільною. Також потребувала інотропної та пресорної підтримки. За кілька днів вдалося стабілізувати стан малятка та відновити ентеральне харчування», – розповіла завідувачка відділення анестезіології та постінтесивної терапії Галина Заремба.

Далі тривала довга і складна реабілітація у відділені постінтесивного догляду. Зараз маленьку Вікторію вже виписали додому.

Читайте також: У львівського школяра, якого випадково з рушниці поранив однокласник, кілька разів зупинялося серце

Як повідомляв Укрінформ, львівські медики прооперували немовля з рідкісною патологією — кістковою атрезією хоан, тобто зрощенням носових отворів.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-