Уряд затвердив надання субвенції для підтримки сфери охорони здоров'я

Уряд затвердив надання субвенції для підтримки сфери охорони здоров'я

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив порядок та умови надання субвенції місцевим бюджетам на підтримку у системі охорони здоров’я у розмірі понад 1,7 млрд грн.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Укрінформ.

"Уряд затвердив порядок та умови надання у 2024 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я. Загальна сума субвенції становить 1 734 024,5 тис. гривень", - зазначається у повідомленні.

В уряді поінформували, що кошти будуть спрямовані, зокрема, на будинки дитини. Якщо на базі такого закладу створюється центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям, але в закладі залишаються діти-сироти та діти з фізичними та інтелектуальними порушеннями від народження до трьох років, то субвенція може спрямовуватись на оплату поточних видатків до визначення альтернативних форм їх влаштування.

Крім того, субвенція спрямовуватиметься на заклади служби крові, медико-соціальні експертні комісії (МСЕК) та фінансування оглядів водіїв з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння aбo перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Читайте також: Україна презентувала бачення розвитку системи охорони здоровʼя до 2030 року

Ккошти спрямують і на забезпечення дітей до трьох років, хворих на біотинідазну недостатність, галактоземію I типу, глютарову ацидурію I типу, глютарову ацидурію II типу, дефіцит середньоланцюгової ацил-КоА-дегідрогенази (MCAD), дефіцит довголанцюгової гідроксіацил-КоА-дегідрогенази (LCHAD), дефіцит дуже довголанцюгової ацил-КоА-дегідрогенази (VLCAD), дефіцит трифункціонального білка, дефіцит НМG-ліази; ізовалеріанову ацидурію, лейциноз (хвороба "кленового сиропу"), метилмалонову ацидурію, первинний карнітиновий дефіцит та пропіонову ацидурію, що включені до програми розширеного масового скринінгу новонароджених, та на фенілкетонурію.

Як повідомлялося, уряд затвердив порядок раннього виявлення порушень розвитку у дітей до 4 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-