На Київщині захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідпоріг майже на 3%

На Київщині захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідпоріг майже на 3%

Укрінформ
У Київській області спостерігається ріст захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед населення - за минулий тиждень показник перевищив епідемічний поріг на 2,8%.

Про це під час брифінгу повідомила генеральна директорка Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Родина, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу.

«У Київській області спостерігається ріст захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед населення. Так, за минулий тиждень у порівнянні з попереднім показник зріс на 12% та перевищив епідемічний поріг на 2,8%. Більше половини захворілих - діти», - сказала Родина.

Вона поінформувала, що за поточний період епідемічного сезону підвищеної захворюваності на грип та ГРВІ в області захворіли 151 835 осіб, із них у 3% - лабораторно підтверджено випадки коронавірусної хвороби.

За словами Родини, летальних випадків від ускладнень грипу та ГРВІ за цей час не зареєстровано, проте померли 35 хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19. Це переважно люди старше 60 років.

Вона зазначила, що на сьогодні найвищі рівні захворюваності зареєстровано в Бориспільському, Броварському та Обухівському районах, найнижчий - у Вишгородському.

Читайте також: До кінця року вакцинація вийде на довоєнні показники - Кузін

Генеральна директорка центру нагадала, що вакцинація проти COVID-19 є безкоштовною.

«Протягом жовтня-грудня для потреб закладів охорони здоров’я Київської області надійшла достатня кількість вакцин різних виробників, зокрема й від штаму Омікрон. Вакцини розподілені між закладами охорони здоров’я області відповідно до потреб. На початку січня 2024 року запланована чергова поставка вакцин від COVID-19», - зауважила Родина.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни в Україні значно зменшилася кількість людей, які побажали вакцинуватися від грипу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-