До кінця року вакцинація вийде на довоєнні показники - Кузін

До кінця року вакцинація вийде на довоєнні показники - Кузін

Укрінформ
Наприкінці 2023 року показники рутинної вакцинації в Україні досягнуть показників 2021 року, але цього недостатньо.

Про це під час спілкування з журналістами сказав заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

«Показники рутинної вакцинації в кінці року досягнуть довоєнних часів, до 2022 року. До кінця року ми вийдемо на показники такого рівня, але це не відповідає рекомендаціям ВООЗ, оскільки це не є 95%. По деяких інфекціях це буде 80%, по деяких 85%. Але по суті це низькі темпи вакцинації», - сказав Кузін.

Як наголосив заступник міністра, зараз найбільший ризик несе кір. Спалахи цього захворювання вже реєструються у Молдові, Європейському регіоні.

Читайте також: Кузін: Захворюваність на COVID-19 поки переважає грип, з січня буде навпаки

Він нагадав, що влітку в Україні пройшла кампанія з імунізації проти кору дітей, які пропустили планові щеплення. Було щеплено близько 160 тис. дітей з запланованих 240 тисяч.

Як пояснив Кузін, такий результат пояснюється тим, що багато дітей, які пропустили щеплення, виїхали з родинами за кордон.

«На наше переконання, ця кампанія досягла своїх результатів, вона була зупинена. Разом з тим, якщо хтось буде звертатися до пунктів щеплень з метою отримати пропущене щеплення, або пройти курс щеплення, якого не було взагалі, він зможе вакцинуватися. Вакцина є у достатній кількості для вакцинації дітей», - сказав Кузін.

Він додав, що ризик виникнення спалахів захворювання залежить від рівня охоплення щепленнями.

Читайте також: На території України циркулюють 17 підтипів штаму «Омікрон»

«Спалахи швидше виникають там, де є великі скупчення. І зараз для нас є пріоритетними ті області, які приймають найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб, та мають розгалужену мережу гуртожитків або місць розміщення таких вимушено переміщених осіб», - сказав Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня Міністерство охорони здоров'я Румунії оголосило в країні епідемію кору через стрімке зростання кількості хворих, а також велику кількість госпіталізованих інфікованих дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-