Посольство Швейцарії передало МОЗ сім «швидких»

Посольство Швейцарії передало МОЗ сім «швидких»

Фото
Укрінформ
У Києві Посольство Швейцарії в Україні передало Міністерству охорони здоровʼя сім автівок екстреної медичної допомоги.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як обʼєкти медичної інфраструктури, так і автівки "швидкої" нищаться ворогом, окупантами. Майже за два роки повномасштабного вторгнення біля 500 автомобілів екстреної меддопомоги були або пошкоджені, або зруйновані, або викрадені. Допомога, яка надається зі сторони і урядів, і благодійників інших держав, а це - понад 60 країн світу, є надзвичайно цінною. Ми дякуємо Швейцарії та пану послу за ту допомогу, яка вчергове надається для нашої країни для медичної сфери", - сказала під час церемонії передачі автівок заступниця міністра з питань цифровізації Марія Карчевич.

Автомобілі швидкої допомоги передадуть медзакладам Чернігівської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Одеської областей для надання невідкладної допомоги постраждалим.

Посольство Швейцарії передало МОЗ сім "швидких" / Фото: Кирило Чуботін

Як зазначила Марія Карчевич, більшість областей є прифронтовими і потерпають від обстрілів та мають критичний стан дорожньої інфраструктури. Передані автівки дозволять забезпечити евакуацію поранених та хворих у цих регіонах та підтримають роботу медпрацівників.

Автівки надала Швейцарська агенція розвитку та співробітництва посольства Швейцарії в Україні: дві автівки «Тойота» та п’ять автівок марки «Mercedes-Benz 519».

Читайте також: У межах ініціативи UNITED24 придбали ще 14 «швидких»

«Я сподіваюся, що ці карети швидкої допомоги зроблять роботу медпрацівників легшою, а у деяких випадках зможуть зробити її більш безпечною. З початку 2023 року всього було закуплено 25 автомобілів швидкої допомоги, і 17 з них вже було передано. Всі ці автомобілі повністю оснащені", — сказав посол Швейцарії в Україні та Республіці Молдова Фелікс Бауманн. 

Зокрема, автівки оснащені дефібріляторами, апаратами ШВЛ, сучасними ношами, які надають можливість транспортувати пацієнтів з пораненнями, кисневими балонами тощо. 

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Україна отримала від міжнародних партнерів ліки, 5 автівок екстреної меддопомоги, компʼютерну техніку та дитяче харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-