У регіони доставили понад 56 тисяч доз вакцини проти COVID-19

У регіони доставили понад 56 тисяч доз вакцини проти COVID-19

Укрінформ
Понад 56 тисяч доз вакцини проти COVID-19 доставлено в області для проведення безоплатних щеплень.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«56 160 доз вакцин «Comirnaty» (виробник — Pfizer), призначених для дорослих та дітей віком від 5 до 12 років, отримали обласні центри контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ). Спеціалісти центрів забезпечують зберігання та транспортування вакцин до медзакладів із дотриманням вимог «холодового ланцюга»», - йдеться у повідомленні.

Також почалася доставка до регіонів «омікронспецифічної» вакцини проти COVID-19. Це оновлена версія вакцини «Comirnaty» від американської компанії «Pfizer», адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» коронавірусу SARS-CoV-2.

У МОЗ нагадали, що щеплення залишаються безоплатними для кожного українця. Записатися на них можна у сімейного лікаря. Інформацію про найближчий пункт вакцинації, їх адреси та графік роботи можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Читайте також: В Україні за тиждень на 21% збільшилась кількість дітей, які захворіли на COVID-19

Загалом для безоплатних щеплень в Україні використовують такі вакцини, як «Janssen» від Johnson&Johnson, вакцина «Comirnaty» від Pfizer, вакцина «CoronaVac» від Sinovac Biotech). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (вакцина «Comirnaty» для дітей від Pfizer).

Наразі, за даними МОЗ, 16 422 034 українці отримали одну дозу вакцини проти COVID-19, 15 540 771 людина отримала два щеплення. Лише 3 267 536 людей мають бустерне щеплення та завершили курс з первинної вакцинації, необхідний для формування імунітету проти коронавірусної інфекції.

Читайте також: В Україну доправили понад 200 тисяч доз вакцини проти штаму коронавірусу «Омікрон»

Як повідомлялося, за рекомендаціями Національної технічної групи експертів з імунізації, загальний рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19 та першого бустера — три щеплення. Перший бустер вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Для групи ризику тяжкого перебігу COVID-19 рекомендовано отримати додатковий бустер, якщо минуло понад 6 місяців від попереднього бустера. Потребу у додатковому бустерному щепленні визначає лікар з огляду на стан пацієнта та епідеміологічну ситуацію в країні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-