В Україну доправили понад 200 тисяч доз вакцини проти штаму коронавірусу «Омікрон»

В Україну доправили понад 200 тисяч доз вакцини проти штаму коронавірусу «Омікрон»

Фото
Укрінформ
В Україну доправлено понад 200 тисяч доз «омікронспецифічної» вакцини проти COVID-19 у межах міжнародної ініціативи СOVAX.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

Як зазначається, це оновлена версія вакцини Comirnaty від американської компанії Pfizer, адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» коронавірусу SARS-CoV-2.

«Бівалентна вакцина адаптована спеціально для захисту проти штаму “Омікрон”. Зараз територією України циркулює понад 13 штамів COVID-19, тобто вірусу SARS-CoV-2. Усі виявлені мутації – це відхилення від штаму "Омікрон", який переважає в країні», – розповів заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доправив 203 тисячі доз вакцини в країну, далі вона буде розподілена між областями.

За словами Кузіна, вакцина призначена для бустерного щеплення тих, хто вже пройшов первинний курс вакцинації проти COVID-19. Зробити щеплення можуть і діти віком від 12 років.

Щеплення безоплатні, вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у сімейного лікаря.

Читайте також: Які мутації «Омікрону» циркулюють в Україні

В Україні медики використовують для щеплення вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer). Також доступна вакцина від Pfizer проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку.

СOVAX - це глобальна ініціатива, що працює з урядами та виробниками, аби забезпечити доступ до вакцин проти COVID-19 по всьому світу.

Як повідомлялося, загальний рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19 та першого бустера – три щеплення. Перший бустер вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Для групи ризику тяжкого перебігу COVID-19 рекомендовано отримати додатковий бустер, якщо минуло понад 6 місяців від попереднього бустера. Потребу у додатковому бустерному щепленні визначає лікар з огляд на стан пацієнта та епідеміологічну ситуацію в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-