В Ужгороді запрацював реабілітаційний центр для військових

В Ужгороді запрацював реабілітаційний центр для військових

Фото
Укрінформ
В Ужгороді з 4 грудня в тестовому режимі запрацював реабілітаційний центр для військових, названий на честь Олега Кравця з позивним «Кара».

Про це в коментарі Укрінформу повідомили в пресслужбі Ужгородської міської ради.

Зазначається, що з 4 грудня тут почали проходити реабілітацію 30 людей з інвалідністю із Закарпаття.

У міськраді відзначили, що на другому поверсі ще тривають ремонтні роботи, тому як тільки заклад запрацює на повну, сюди зможуть приїздити пацієнти зі всієї країни.

Приміщення та земля, на якій збудований центр, передані Ужгородською міськрадою Закарпатському обласному осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату, яку очолює Олександр Лизанець, в оренду на 49 років. Також в міськраді планують долучитися до облаштування спортивного залу в реабілітаційному центрі.

Спортивно-реабілітаційний центр ім. Олега Кравця в Ужгороді готовий приймати перших пацієнтів / Фото: Ужгородська міська рада

Реалізувати проєкт, який розпочався ще в 2016-му, вдалося за допомогою співфінансування з міського, обласного бюджету, а також Державного фонду регіонального розвитку – загалом на суму 11,5 млн грн. Крім того, міжнародні донори виділили 600 тисяч доларів для облаштування приміщень.

Читайте також: На Київщині запустили нове відділення амбулаторної реабілітації

У закладі працюватимуть 8 лікарів, які, окрім фахової вищої освіти, проходили спеціалізовані курси в Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN та за кордоном. Вони проводитимуть реабілітаційну програму для людей з інвалідністю, які хочуть відновити соцадаптацію після отриманих травм, ветеранів війни та постраждалих від російської агресії жінок, дітей.

Як повідомили у міській раді, заклад має ім’я Олега Кравця з позивним «Кара» – військового 28-ої окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу, який загинув, захищаючи Україну, 11 травня 2023 року. Олег Кравець був учасником «Ігор нескорених».

Читайте також: У Дніпрі обговорили стратегію розвитку реабілітаційних відділень

Як повідомляв Укрінформ, у вересні в Ужгороді розпочали створення сучасного реабілітаційного центру для військових на базі колишнього пологового будинку - будівлю реконструюють та оснастять із можливістю виконувати тут складні операції, протезування, фізичне та психоемоційне відновлення. Робоча назва проєкту – «4.5.0. Recovery centre Transkarpatia».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-