У Дніпрі обговорили стратегію розвитку реабілітаційних відділень

У Дніпрі обговорили стратегію розвитку реабілітаційних відділень

Фото
Укрінформ
У Дніпрі відбувся дводенний воркшоп «Стратегія розвитку реабілітаційного відділення як частини лікарні».

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі проєкту «Реабілітація травм війни».

Як зазначається, у міській лікарні Дніпра 10 управлінських команд із закладів охорони здоров’я областей України запозичували досвід одного з найкращих в країні реабілітаційних відділень.

Радниця-уповноважена Президента з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна зазначила, що активна, доказова реабілітація є одним із пріоритетних напрямків розвитку охорони здоров’я.

«Система доказової реабілітації ще працює не на повну силу, вона лише формується та розгортається, але важливо, що позитивні зміни вже розпочалися», - підкреслила вона.

Ломакіна наголосила, що завдання держави - максимально наблизити реабілітацію до місця проживання людини.

Своєю чергою міський голова Дніпра Борис Філатов висловив готовність допомагати медичним колективам у впровадженні сучасного підходу до реабілітації.

Генеральний директор міської лікарні Дніпра Наталя Бут на прикладі досвіду роботи своєї команди спростувала міф про неможливість створити ефективне реабілітаційне відділення в умовах війни.

Завідувачка відділення фізичної та реабілітаційної медицини Реабілітаційного центру Дніпра Алла Півник зазначила, що у відділенні створено повністю безбар’єрну інфраструктуру з 30 спеціалізованими ліжками та приміщеннями для надання якісної, безпечної реабілітаційної допомоги. За дев'ять місяців 2023 року тут надали допомогу 863 пацієнтам.

Читайте також: У кожній лікарні працюватимуть команди для реабілітації людей з інвалідністю - Жолнович

Проєкт «Реабілітація травм війни в Україні» реалізується за підтримки Швейцарії, Європейського Союзу та Nova Ukraine. Метою проєкту є розбудова сучасної системи доказової реабілітації, яка є надважливою для ефективного відновлення військових та цивільних українців після поранень та травм.

Фото: проєкт «Реабілітація травм війни»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-