Грип та ГРВІ перевищили епідпоріг у трьох областях

Грип та ГРВІ перевищили епідпоріг у трьох областях

Укрінформ
У Тернопільській, Житомирській, Чернівецькій областях перевищено епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ, там можуть вводити обмежувальні заходи.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

"Ми бачимо суттєве погіршення ситуації з захворюваністю. ... В трьох областях країни перевищено епідемічний поріг, це Тернопільська, Житомирська, Чернівецька області. Там показники вище, аніж стандартні для цього періоду. Тобто ці регіони можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи", - сказав Кузін.

Він додав, що з початку епідсезону більш як 1 млн українців перехворіли на грип на коронавірусну інфекцію, за тиждень до лікарень госпіталізують 4,2- 4,3 тис. захворілих.

Серед усіх випадків захворілих 30-35% - хворіють на ковід, і 75% - інші гострі респіраторні вірусні інфекції.

Головний держсанлікар наголосив, що симптоматика ковіду не відрізняється від грипу та інших ГРВІ, тому варто робити тестування.

За його словами, на первинній ланці доступні швидкі тести для виявлення для діагностики ковіду.

Читайте також: Сезон грипу: на Рівненщині епідпоріг перевищений на 19%

Водночас Ігор Кузін нагадав, що вакцинуватися необхідно як від грипу, так і від коронавірусної інфекції.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну надійшло 203 тисячі доз оновленої «омікронспецифічної» вакцини, яка адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» та буде доступна на рівні кожної області.

Фото: krasdor.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-