Сезон грипу: на Рівненщині епідпоріг перевищений на 19%

Сезон грипу: на Рівненщині епідпоріг перевищений на 19%

Укрінформ
На Рівненщині перевищений епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська ОДА з посиланням на обласний центр контролю та профілактики хвороб.

«Спостерігаємо перевищення епідпорогу на 19 відсотків, що відповідає середньому рівню інтенсивності. Зростання захворювання спостерігається по всій Україні. Школи області починають вводити обмежувальні заходи, зокрема у Сарненському та Вараському районах», - прокоментувала завідувачка відділу епіднагляду центру Юлія Терентьєва.

Читайте також: У Києві зросла госпіталізація хворих на грип і ГРВІ

Як зазначається, впродовж минулого тижня на Рівненщині зареєстрували 8388 випадків захворювання на грип та ГРВІ. Це на 10% більше, ніж сім днів тому. Рушієм епідпроцесу залишається дитяче населення - дві третіх від усіх хворих. В ОДА інформують, що зареєстровано 361 випадок COVID-19, госпіталізовано – півсотні осіб. Також повідомляють, що внаслідок коронавірусу одна людина в місті Рівне померла.

Читайте також: Майже мільйон українців захворіли на ГРВІ від початку жовтня - МОЗ

Як акцентують в ОВА, аби не хворіти, епідеміологи області закликають робити щеплення. З початку епідсезону проти грипу в області вакцинувалися 4 246 жителів, п’ята частина з яких – діти.

Як повідомляв Укрінформ, психологиню з Рівненщини Надію Речун, яка допомагає військовим, відзначили стипендією з психології пам’яті професора Пола Кеннеді.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-