Центр «Незламні» отримав лазер для шліфування післяопікових рубців за ₴3,5 мільйона

Центр «Незламні» отримав лазер для шліфування післяопікових рубців за ₴3,5 мільйона

Фото
Укрінформ
Дитяче опікове відділення Національного реабілітаційного центру «Незламні» отримало сучасний лазер для шліфування рубців вартістю 3,5 млн грн.

Про це повідомило у Фейсбуці Перше медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Сучасний лазер для шліфування рубців вартістю 3,5 млн гривень — уже у Львові! Він допоможе лікарям найбільшого у західних областях дитячого опікового блоку рятувати своїх пацієнтів вдома — в Україні, а не відправляти за кордон», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у дитячій лікарні святого Миколая, на базі якої тепер діє і реабілітаційний центр «Незламні», щороку надають допомогу понад 700 дітям з опіками. В найбільший у західних регіонах дитячий опіковий блок маленькі пацієнти прибувають з усіх куточків України, багато з них отримують термічні ураження шкіри не лише в побуті, а й через війну. Такі пацієнти потребують тривалого лікування, фізичної терапії та постійних відвідин лікарів. Іноді на одужання у цих діток йдуть місяці та навіть роки, бо вони ростуть, а рубці на місця опіків – ні. Їх потрібно шліфувати. Для цього і потрібен сучасний лазер. Спеціалісти опікового блоку вже почали освоювати новий апарат та незабаром планують з його допомогою провести першу процедуру зі шліфування рубців.

Центр «Незламні» отримав лазер для шліфування післяопікових рубців за ₴3,5 мільйона / Фото: Перше медичне об'єднання Львова

«Пів року тому мобільний оператор «Київстар», благодійна платформа dobro.ua та Національний реабілітаційний центр «Незламні» обʼєднали зусилля, аби нарешті змінити систему лікування опіків у нашій країні і забезпечити спеціалістів одного з найбільших українських опікових центрів усім необхідним обладнанням. Тоді поставили собі за мету створити в Україні належні умови для лікування дітей з важкими опіками: від реанімації до реабілітації та повного одужання», - поінформували в Першому медоб’єднанні.

Читайте також: Канадські благодійники підтримали реабілітаційний центр «Незламні»

Зокрема, 10 млн грн виділив «Київстар», ще 3,5 млн вдалося зібрати у межах проєкту «Дитяча надія: допомогти дітям з опіками» із внеском від абонентів мобільного оператора. На ці кошти було придбано унікальне опікове ліжко, наркозно-дихальний апарат для знеболення, спеціальні хірургічні системи та аналізатор газового стану. А співробітники «Київстару» додатково зібрали ще 400 тисяч гривень на дефібрилятор-монітор, який допомагає анестезіологам відновлювати роботу серця у дітей при найважчих станах. На сучасний лазер для шліфування рубців вдалося акумулювати: 352 тисячі гривень через SMS; майже 2 мільйони гривень через перекази банківською картою на платформі dobro.ua; 93 тисячі гривень завдяки пакету Київстар ТБ: Благодійний.

Як повідомляв Укрінформ, національний телеком оператор «Київстар» у межах ініціативи «Дитяча надія» передав частину медичного обладнання, придбаного на благодійний внесок у 10 млн грн, до блоку дитячих опіків Національного реабілітаційного центру «Незламні» на базі Першого медобʼєднання Львова.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-