У Коростені восени зафіксували понад 50 випадків захворювання на скарлатину

У Коростені восени зафіксували понад 50 випадків захворювання на скарлатину

Ексклюзив
Укрінформ
У Коростені Житомирської області в осінні місяці зафіксовано понад 50 випадків захворювання на скарлатину.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступниця Коростенського міського голови Наталія Чижевська.

«Ми порівняли випадки захворювання на скарлатину в 2022 році та зараз. Минулого року у нас фіксувалися поодинокі випадки – 2-3 за рік, то за осінні місяці цього року – понад 50 випадків. Як для скарлатини це досить високий показник», - зазначила Чижевська.

За її словами, зафіксовані по два випадки захворювання на скарлатину в окремих класах двох ліцеїв. Діти у цих класах не пішли на карантин, а навчаються дистанційно впродовж 10 днів.

У дитячих садочках також фіксують випадки захворювання на скарлатину. Там при прийомі медичні працівники оглядають кожного вихованця. Якщо дитина хвора, то залишається вдома, а групу медпрацівник бере на контроль.

Чижевська додала, що всі діти лікуються амбулаторно. При цьому педіатри відзначають: якщо раніше скарлатина супроводжувалася високою температурою в дітей, то зараз перебіг захворювання розмитий, з невисокою температурою.

«Якщо при скарлатині невисока температура і ніби дитина легко переносить захворювання, то наслідки можуть бути важчими, ніж за високої температури», - зауважила заступниця міського голови.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненській області спростували інформацію про спалах скарлатини, зафіксовано лише поодинокі випадки в колективах.

Скарлатина — гостре інфекційне захворювання, яке проявляється ураженням мигдаликів ротоглотки та характерним висипом. У більшості випадків скарлатина починається раптово. Розвивається ангіна, язик спершу «біліє» і до 4-го дня захворювання стає яскраво-червоним, на шкірі хворого виникає характерний висип — дрібні яскраво-рожеві або червоні цятки, які часто сверблять.

Читайте також: Виявлені у Києві випадки скарлатини між собою не пов'язані - медики

На скарлатину найчастіше хворіють діти віком 1–9 років. Шлях інфікування — повітряно-краплинний. Щеплення проти скарлатини немає, але після того, як людина перехворіє, виробляється імунітет.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-