В Україні за три роки фіксували п’ять хвиль захворюваності на COVID-19

В Україні за три роки фіксували п’ять хвиль захворюваності на COVID-19

Укрінформ
Протягом трьох років від початку поширення COVID-19, в Україні зареєстрували п’ять хвиль епідемічного підйому захворюваності на COVID-19, з максимальними підйомами в лютому та жовтні-листопаді кожного року. 

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я України, передає Укрінформ.

У відомстві наголосили, що з 3 березня 2020 року по 31 грудня 2022 року було зареєстровано 5 361 770 підтверджених випадків COVID-19

“Влітку 2022 року спостерігалося суттєве зменшення кількості хворих на COVID-19, і наприкінці року показники захворюваності були вже на 35% меншими у порівнянні з 2021 роком. У 2022 році спостерігалось зменшення летальності. На це вплинули карантинні обмеження та колективна імунізація населення проти COVID-19, які у комплексі спрацювали ефективно”, - зазначили у МОЗ. 

Там акцентували: попри те, що в травні ВООЗ скасувала пандемію, COVID-19 залишається постійною проблемою системи охорони здоров’я. Тому людям рекомендовані безоплатні щеплення.

Читайте також: Майже 700 тисяч українців захворіли у жовтні на ГРВІ, грип та коронавірус

У відомстві наголосили, що щеплення можна отримати у пунктах вакцинації чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини «Janssen» (виробник «Johnson&Johnson») та «Comirnaty» (виробник «Pfizer»). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник «Pfizer» — вакцина «Comirnaty» для дітей).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-