Сезон грипу: за тиждень захворіли понад 143 тисячі українців

Сезон грипу: за тиждень захворіли понад 143 тисячі українців

Укрінформ
За тиждень на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло понад 143 тис. українців.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«З початку жовтня в Україні захворіло 553 166 українців на ГРВІ — це застуди, грип та COVID-19. За останній тиждень (з 23 по 29 жовтня) зареєстровано 143 996 випадків, із них 78 921 — діти віком до 17 років», - йдеться у повідомленні.

Наразі перевищення епідемічного порогу зафіксовано лише в Тернопільській області. Там захворіло 7 102 людини, більше 4 тисяч з яких — діти.

За останній тиждень до лікарень через ГРВІ потрапили 4 042 людини. Летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано. Щодо COVID-19 лікарі виявили 9 480 випадків захворювання. Коронавірус забрав життя 45 українців, серед яких — одна дитина до 4 років.

Читайте також: Із початку жовтня на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіли понад 409 українців

В МОЗ нагадали, що щеплення проти COVID-19 залишаються безоплатними для кожного українця. Зробити його можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник Pfizer – вакцина Comirnaty для дітей).

Вакцину проти грипу можна купити в аптеці, корейського або французького виробництва. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості. З початку жовтня щеплення зробили 34 423 людини. Крім того, кожна область отримала безоплатну вакцину для медиків для проведення щеплень проти грипу.

Читайте також: В Україні поки не виявили варіант коронавірусу «Пірола»

Як повідомлялося, Україна отримала 60 тис. доз вакицини від грипу для вакцинації медичних працівників.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-