В Україні 148 тисяч дітей отримали пропущені щеплення проти кору - МОЗ

В Україні 148 тисяч дітей отримали пропущені щеплення проти кору - МОЗ

Укрінформ
У ході загальнонаціональної кампанії з «наздоганяючої вакцинації» проти кору дітей, які пропустили планові щеплення, наразі проведено 148 206 щеплень.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України, передає Укрінформ.

“У ході загальнонаціональної кампанії з «наздоганяючої вакцинації» проти кору дітей, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення, наразі проведено 148 206 щеплень. Першу дозу надолужили 66 544 дитини у віці від 2 до 17 років, другу дозу — 81 662 дитини віком від 7 до 17 років”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кампанія з «наздоганяючої вакцинації» проти кору спрямована на запобігання спалаху кору в Україні.

У МОЗ зауважили, що востаннє спалах кору був зафіксований в Україні у 2017-2019 роках. Тоді померла 41 людина (з яких 25 – діти).

“Спалахи кору — циклічні і повторюються приблизно раз на п’ять років, тож зараз ризик спалаху оцінюється як високий. Причина — низький рівень охоплення щепленнями, адже для формування колективного імунітету необхідно, щоб 95% населення мали імунітет до цієї хвороби”, - повідомила у міністерстві.

Читайте також: Від грипу та COVID-19 можна вакцинуватися одночасно - інфекціоніст

У МОЗ підкреслили, що специфічного лікування від кору немає, єдиним можливим способом захиститися є вакцинація. Щоб записатись на вакцинацію до мобільної бригади або запросити її до громади чи організованого колективу, потрібно звернутися до Центру контролю та профілактики хвороб в області проживання чи за місцем тимчасового перебування.

Як повідомлялося, щеплення проти кору, краснухи та паротиту (КПК) передбачені Календарем профілактичних щеплень та є безоплатними. Для повного захисту дітям потрібно отримати дві дози вакцини КПК: в 1 рік та 6 років.

Якщо дитина пропустила перше чи друге щеплення, їх потрібно надолужити. Якщо у дитини старше 7 років не має жодної вакцинації проти кору, проводять два щеплення з мінімальним інтервалом в один місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-