У Вінниці кількість хворих на гепатит А зросла до 93

У Вінниці кількість хворих на гепатит А зросла до 93

Укрінформ
У Вінниці, де виявлено спалах гепатиту А, кількість хворих зросла до 93, серед них 16 дітей.

Про це в ефірі радіо «Місто над Бугом»повідомив директор департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

«Аналіз поширення хвороби засвідчує, що серед заражених є представники різних вікових і соціальних груп, хворі мешкають в усіх районах міста. Ймовірного єдиного місця поширення хвороби наразі не виявлено. Із загальної кількості хворих (93) 16 – це діти», - повідомив Шиш.

За його словами, усіх виявлених хворих на гепатит А госпіталізують. Міський гепатоцентр уже заповнений, тому таких дорослих пацієнтів розпочав приймати обласний клінічний центр інфекційних хвороб.

Дітей ушпиталюють до обласної дитячої інфекційної лікарні. Четверо з них наразі перебувають у дитячій обласній лікарні.

Посадовець сподівається, що сповільненню поширення хвороби серед дітей посприяють шкільні канікули.

Шиш зазначив, що, з огляду на тривалий інкубаційний період гепатиту А, поширення захворюваності почалося іще у вересні.

Як повідомлялось, у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А. Спеціалісти Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ) перевіряють та досліджують усі можливі причини спалаху — від стихійних ринків до точок централізованого та децентралізованого водопостачання, забезпечують відбір зразків з навколишнього середовища та осередків захворювання.

Зокрема на лабораторне дослідження були відібрані 66 проб води (з громадських джерел питної води, приватних криниць, точок продажу питної води чи розподільчої мережі) — 53 з них уже перевірені та відповідають санітарним нормам.

Читайте також: МОЗ розподілило 10 тисяч доз вакцини від гепатиту А по регіонах

Гепатит А — це вірусне захворювання, що уражує печінку та може мати як легкий, так і тяжкий перебіг. Вірус гепатиту А передається внаслідок вживання забруднених харчів або води, через недотримання особистої гігієни, а також у сім’ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів сім’ї. Тому важливо пам'ятати про профілактику гепатиту А.

Спалах гепатиту А трапляється у середньому раз на 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-