Українські онкологи пройдуть стажування у провідних американських клініках

Українські онкологи пройдуть стажування у провідних американських клініках

Укрінформ
Українські медики-онкологи пройдуть стажування в провідних американських центрах із клінічних інновацій та лікування онкологічних захворювань, що знаходяться в Нешвілі (штат Теннессі) та у Філадельфії (штат Пенсільванія).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"Лікарі-онкологи різних спеціальностей вивчатимуть мультидисциплінарні підходи до впровадження сучасних протоколів лікування раку на конкретних прикладах кращих клінік США. Першими медзакладами, які відвідає група українських онкологів з 15 до 28 жовтня, будуть Онкологічна лікарня Теннессі (Tennessee Oncology) та Госпіталь святого Томи (Ascension Saint Thomas Hospital)", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, медики обміняються досвідом з американськими колегами, ознайомляться з новітніми підходами щодо діагностування та лікування онкологічних захворювань. Також навчання дозволять медикам удосконалити комунікацію з онкохворими.

"Підвищення кваліфікації лікарів-онкологів наразі для України є критично важливим, адже в результаті повномасштабної війни, розв’язаної Росією, кількість людей, хворих на рак, збільшилася. Багато з них на початку війни мали проблеми з отриманням ліків і зі своєчасним наданням допомоги", - зазначають у МОЗ.

«Міжнародне медичне партнерство – це той механізм, який дозволяє інтегрувати кращий світовий досвід в медичні системи окремих країн. Це не про формальності, а про живу взаємодію між окремими лікарями та медичними закладами, яка відкриває чудові можливості – це і проведення спільних досліджень, наукова і практична робота. Все, що дозволяє підвищувати якість медичної допомоги для збереження здоровʼя людей у всьому світі», – коментує міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Читайте також: До програми «Доступні ліки» включили тест-смужки для глюкометра і знеболювальне

Вже у листопаді заплановано поїздки українських лікарів до інших великих онкологічних центрів у штаті Теннессі – Сара Кеннон (Sarah Cannon Cancer Center) та Вандербільт-Інграм (Vanderbilt-Ingram Cancer Center). А також Онкологічного центру Фокса Чейза (Fox Chase Cancer Center) у штаті Пенсільванія.

Навчання організовані за ініціативи Міністерства охорони здоров’я та Фонду миру та розвитку.

Як повідомлялося, Медичні закупівлі України придбали на замовлення Міністерства охорони здоров’я за державний кошт 15 інноваційних систем лінійних прискорювачів «Elekta Harmony».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-