Онкоцентри мають до травня забезпечити умови для установки лінійних прискорювачів - Ляшко

Онкоцентри мають до травня забезпечити умови для установки лінійних прискорювачів - Ляшко

Укрінформ
Онкоцентри мають до травня наступного року забезпечити всі умови для установки закуплених МОЗ лінійних прискорювачів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«Уперше таке дороговартісне медобладнання як лінійні прискорювачі закуповується централізовано державним коштом у такій кількості. Дякую "Медичним закупівлям України" за те, що змогли здійснити закупівлю з рекордною економією для державного бюджету. Вдалося заощадити 482 млн грн або 47%. Робимо все, аби якісна, доступна та безоплатна медична допомога була доступна кожному українцю. Тепер своє “домашнє завдання” мають доробити медзаклади: забезпечити готовність прийняти, змонтувати та запустити в роботу лінійний прискорювач. Кожен керівник онкоцентру взяв на себе відповідне зобов’язання на етапі, коли формувався розподіл. Крайній термін – травень наступного року. Ті, хто не зможе впоратись, обладнання не отримає», – наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час селекторної наради з керівниками онкоцентрів, які мають отримати лінійні прискорювачі згідно із затвердженим розподілом.

У МОЗ зазначають, що завдяки лінійним прискорювачам лікарі зможуть здійснювати точне, ефективне і персоналізоване лікування ракових пухлин з мінімальними побічними ефектами для пацієнтів. Вони дозволяють безпосередньо впливати на ракові клітини чи пухлини, таким чином лікування важких стадій онкології може відбуватися без хірургічного втручання та з більшою ефективністю.

Читайте також: Відкрили реабілітаційне відділення для онкохворих та пацієнтів з воєнними травмами

Як повідомлялося, "Медичні закупівлі України" придбали на замовлення Міністерства охорони здоров’я за державний кошт 15 інноваційних систем лінійних прискорювачів Elekta Harmony. Вони будуть розподілені в онкоцентри Сумської, Рівненської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Волинської, Івано-Франківської, Одеської, Кіровоградської, Харківської областей та до Національного інституту раку.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-