Останні кілька тижнів МОЗ реєструє все більше випадків COVID-19 - Кузін

Останні кілька тижнів МОЗ реєструє все більше випадків COVID-19 - Кузін

Вечірній стрім
Укрінформ
Останні кілька тижнів МОЗ реєструє поступове зростання захворюваності на коронавірусну хворобу. В середньому у тиждень фіксується по 2-2,5 тис. випадків COVID-19.

Про це в ефірі програми «Укрінформ: вечірній стрім» сказав заступник міністра охорони здоров`я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Незважаючи на те, що кількість випадків (захворювання на ковід - ред.) у нас суттєво зменшилася, останні кілька тижнів ми бачимо поступове зростання. Це початок епідемічного сезону. Це 2-2,5 тис. випадків в середньому за тиждень ми реєструємо. І ми бачимо, що у людей літнього віку, з важкими захворюваннями, ризик померти вищий", - сказав Кузін.

Він зауважив, що вакцинація проти ковіду ефективна проти важкого перебігу хвороби, але не захищає на 100% від інфікування. Але вакцинована людина перенесе хворобу набагато легше і без ризиків померти.

Кузін додав, що рішення уряду, ухвалене раніше, про обов'язкову вакцинацію вчителів та держслужбовців принесло результати, рівень вакцинації серед цих категорій є одним із найвищих. За його словами, це дозволило в часи, коли оголошувалися жорсткі карантинні заходи, продовжити роботу великій кількості освітніх закладів та установ. Так само вакцинація силового блоку, зокрема, поліцейських, також показала позитивні результати.

За словами Кузіна, найменше охоплення вакцинацією проти ковід має сільське населення.

Читайте також: Світом шириться новий штам коронавірусу «Пірола» - в Україні поки не виявили

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, зростання захворюваності на ГРВІ очікується з середини жовтня, перший пік захворюваності прогнозується на листопад.

МОЗ закликає громадян вакцинуватися проти коронавірусної хвороби. Загальний рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19 та першого бустера — це 3 щеплення. Перший бустер вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Для групи ризику тяжкого перебігу COVID-19 рекомендовано отримати додатковий бустер, якщо минуло понад 6 місяців від попереднього бустера. В Україні дозволена вакцинація проти COVID-19 з 5-річного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-