Ляшко: Зростання захворюваності на грип та ГРВІ очікується з середини жовтня, пік - у листопаді

Ляшко: Зростання захворюваності на грип та ГРВІ очікується з середини жовтня, пік - у листопаді

Укрінформ
Зростання захворюваності на грип та ГРВІ очікується з середини жовтня, перший пік захворюваності прогнозується на листопад.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

"Зазвичай епідсезон на гострі респіраторні вірусні інфекції, грип та вже зараз і коронавірусну інфекцію, яка також стала сезонною, розпочинається з середини жовтня. Посилений моніторинг за ГРВІ ми запроваджуємо з 40-го тижня року. Тому середина жовтня – це той період, коли ретроспективно фіксується збільшення кількості випадків захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Зазвичай кожен епідсезон проходить з двома піками захворюваності. Перший пік припадає на листопад, кінець листопада. Другий пік – це початок лютого – середина лютого", – розповів Ляшко.

Міністр додав, що ці терміни приблизні, вони можуть зміщуватися на тиждень-два і залежатимуть від багатьох супутніх факторів, у тому числі і від погодних умов.

Читайте також: Ляшко: Коронавірус не зник, але він втрачає агресивність

Зараз, як наголосив Ляшко, в наявності є вакцина від COVID-19, проходять лабораторний контроль вакцини від грипу з оновленим складом штамів, які скоро будуть доступні в аптечних мережах.

МОЗ також очікує рекомендацій від національної технічної групи експертів з імунопрофілактики щодо того, як проводити вакцинацію від коронавірусної інфекції під час нового епідсезону 2023-2024 років.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, понад 114 тис. доз вакцини від грипу корейського виробництва вже пройшли державний контроль якості та надходять до аптек. Ще понад 151 тис. доз вакцини виробництва Франції перебувають на лабораторному контролі Держлікслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-