Ляшко: Коронавірус не зник, але він втрачає агресивність

Ляшко: Коронавірус не зник, але він втрачає агресивність

Укрінформ
Коронавірусна хвороба не зникла, але поступово переходить до звичайних сезонних захворювань.

Про це міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко сказав в інтерв’ю телеканалу “Ми Україна”, передає Укрінформ.

"Коронавірус не зник, але, як і прогнозувалося, через три роки він втрачає агресивність і переходить в епідемічну хворобу, як і інші 200 видів ГРВІ. Будемо слідкувати, дивитися, давати рекомендації щодо вакцинації в осінньо-зимовий період", - сказав Ляшко.

Міністр зауважив, що формально вимоги для карантину були змінені ще з початком повномасштабного вторгнення Росії.

"Ми розуміли, що у нас інші пріоритети, і співпало з часом, що в кінці лютого крива пішла на спад, це дало можливість говорити, що епідемія піде на спад, і ми це побачили ще восени 2022 року. Зараз ми говоримо про те, що відміна карантину вплине на всі інші речі, які з ним пов'язані. Бо карантин - це була велика складова епідемічних обмежень, соціальних, економічних, безмитного ввезення тих чи інших медвиробів, які дозволяли нам боротися з поширенням коронавірусної хвороби", - розповів міністр.

Читайте також: В Україні 1 липня завершується карантин через пандемію коронавірусу

Він додав, що зараз триває робота з відстеження ускладнень, які виникають внаслідок коронавірусу, і робота над тим, які дослідження необхідно проводити пацієнтам на їх виявлення.

Як повідомлялося, за даними МОЗ, майже 16,4 млн українців отримали хоча б одну дозу вакцини проти коронавірусної хвороби, понад 3,2 млн - отримали першу бустерну дозу, 337 635 осіб - другу бустерну дозу, 40 980 осіб - додаткову дозу вакцини проти COVID-19.

З початку пандемії COVID-19 в Україні зафіксовано понад 5,5 млн випадків захворювання на коронавірусну хворобу, внаслідок ускладнень ковіду померли 112 268 осіб, з них 89 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-