Вибори не об’єднали країну, але в Зеленського є кредит довіри - Паніотто

Вибори не об’єднали країну, але в Зеленського є кредит довіри - Паніотто

Укрінформ
Серед виборців, які проголосували за новообраного президента Володимира Зеленського, були люди з протилежними поглядами, тому поки немає підстав вважати, що вибори об’єднали Україну.

Водночас, наданий йому кредит довіри дозволяє сподіватися на можливість такого об`єднання, вважає соціолог, генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

Про це він розповів в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у перерві Міжнародної наукової конференції ASN World Convention, яка відбувається у Нью-Йорку з 2 по 4 травня.

«На цьому круглому столі було таке запитання - чи можна сказати, що Зеленський об’єднав Україну? Адже, дійсно, це голосування різко відрізняється від інших. Один з доповідачів справедливо зауважив, що ми реально не знаємо, об’єднав він чи не об’єднав. Скоріш за все, ні», - розповів Паніотто.

Соціолог пояснив, що люди, які голосували за Володимира Зеленського притримувались часто протилежних поглядів. Наприклад, частина з них думала, що він - за НАТО, частина - що він проти НАТО.

Читайте також: У Штатах радник Зеленського обговорив з міністром енергонезалежність України

«Вони об’єдналися саме через незнання, або через те, що кожен уявляв собі те, що він хотів уявити. Тому, власне, з точки зору ефективності цього об`єднання, можливо, будуть якісь проблеми», - пояснив він.

Водночас, Паніотто додав, що рівень підтримки нового президента у понад 70% все-таки є радше позитивним явищем, якщо цей кредит довіри протримається «певний час».

«Можливо, йому вдасться запропонувати щось компромісне, що людей об`єднає», - підсумував Паніотто.

ASN World Convention - міжнародна міждисциплінарна наукова конференція, яка щороку проходить у Колумбійському університеті у Нью-Йорку. Частина дискусій присвячена презентації досліджень українських та закордонних дослідників щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-