Нафтогаз готовий підтримувати розвиток біометанової галузі в Україні

Нафтогаз готовий підтримувати розвиток біометанової галузі в Україні

Укрінформ
Група Нафтогаз готова підтримати інвестиції у розширення виробництва біометану, сприяти його транспортуванню, а також має амбіції щодо викупу цього газу в українських виробників.

Про це сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов на відкритті Першого українського форуму з біометану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми впевнені у колосальному експортному потенціалі біометану. Ми підтверджуємо свої наміри з точки зору підтримки збільшення виробництва та інвестицій у нього. Ми також готові надати свою транспортну систему, систему зберігання газу. І безумовно Нафтогаз декларує свою амбіцію в частині викупу того об'єму біометану, який може бути вироблений в Україні", - сказав Чернишов.

Він нагадав, що, за оцінкою експертів, Україна може виробляти понад 20 млрд кубометрів біометану на рік, що зробить державу важливим гравцем на європейському ринку.

"Виробництво біометану - це природний крок нашої держави у "зелену" енергетику з усвідомленням тих ресурсів, які у нас вже є: розвинута інфраструктура зберігання газу, транспортування як всередині держави, так і на експорт, потужне аграрне виробництво. Ці фактори роблять Україну майбутнім лідером з виробництва біометану в Європі", - зауважив Чернишов.

Читайте також: США продовжує співпрацювати з Україною у реформуванні енергетичного ринку - Паєтт

За його словами, Україна має увійти в європейську родину як держава, що у першу чергу відіграватиме роль енергетичного хабу - в тому числі, і завдяки виробництву біометану.

Як повідомлялося, 20 березня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №9456 щодо митного контролю та митного оформлення біометану, що переміщуються трубопровідним транспортом через митний кордон України.

Новини партнерів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-