Російська компанія «Русал» через санкції може втратити третину експорту - Bloomberg

Російська компанія «Русал» через санкції може втратити третину експорту - Bloomberg

Укрінформ
Російська алюмінієва компанія «Русал» побоюється, що до 36% її продажів можуть опинитися під загрозою через санкції США і Великої Британії.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на близьке до компанії джерело, передає Укрінформ.

За попередніми оцінками «Русала», санкції можуть вплинути щонайменше на 1,5 млн тонн річного обсягу продажів, порівняно з виробництвом у 3,8 млн тонн торік та продажами у 4,2 млн тонн торік, розповіло джерело видання.

За словами співрозмовника Bloomberg, як наслідок, «Русал» може бути змушений скоротити виробництво. Він також порівняв ситуацію зі світовою фінансовою кризою, яка різко вдарила по попиту в 2008 році.

Читайте також: Ексглава відділу контррозвідки ФБР зізнався, що працював на Дерипаску – AP

Водночас агентство пише, що ця оцінка розходиться з думкою більшості західних аналітиків, які стверджують, що санкції проти російських металів, запроваджені в п'ятницю, матимуть обмежений вплив на попит і пропозицію на світовому ринку.

США та Британія заборонили постачання нового алюмінію, міді та нікелю російського виробництва на біржі, включаючи Лондонську біржу металів, але санкції не забороняють продавати метал від виробників трейдерам або споживачам.

Зазначається, що одним з найбільших клієнтів «Русала» є швейцарська компанія Glencore, яка має давній контракт на купівлю великих обсягів його продукції.

Джерело зазначило, що «Русал» побоюється, що Glencore скористається санкціями, щоб послатися на форс-мажорні обставини або спробує домовитися про знижену ціну на метал.

Читайте також: Дерипаска продав акції в австрійській Strabag - тепер їх може отримати Raiffeisen

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня Міністерство фінансів США в координації зі Сполученим Королівством ввели нові обмеження проти експорту Росією алюмінію, міді та нікелю.

У Мінфіні США повідомили, що в результаті нових санкцій світові біржі металів, такі як Лондонська біржа металів (LME) й Чиказька товарна біржа (CME), не зможуть приймати новий алюміній, мідь і нікель, вироблені в Росії.

Біржі металів відіграють ключову роль у сприянні торгівлі промисловими металами по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-