Українська енергосистема втратила значний обсяг генерації - Галущенко

Українська енергосистема втратила значний обсяг генерації - Галущенко

Укрінформ
Внаслідок російських атак вітчизняна енергосистема втратила значний обсяг генерації енергії, проте вона залишається збалансованою і працює стабільно.

Про це під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Укрінформ з посиланням на Міненерго.

«Удари з 22 березня відбуваються по енергетичній системі щодня, вони наймасштабніші, навіть якщо порівнювати з 2022-2023 роками. Ми втратили значний обсяг теплової та гідрогенерації. Також відбуваються удари по об’єктах передачі електроенергії. Ворог спланував усі удари, щоб знищити маневрову генерацію в країні», - сказав Галущенко.

Попри це, підкреслив міністр, Україні вдалося втримати систему, вона збалансована і сьогодні працює стабільно.

Крім того, Галущенко розповів учасникам Конгресу про заходи, які плануються для відновлення і нарощування потужностей. 

«Найшвидше рішення – це ремонт того, що пошкоджено. Наші групи вже працюють у країнах, які запропонували використати старе аналогічне обладнання як донорів для можливого ремонту устаткування», - сказав він.

Читайте також: У ДТЕК назвали умови введення погодинних графіків відключення світла

Також планується збільшення пропускних спроможностей для імпорту електроенергії. Окрім цього, почалася реалізація проєктів для нарощування та масштабування маневрових потужностей.

Як повідомлялося, у ніч проти 11 квітня Росія здійснила вже третій масований ракетний удар по енергосистемі України за останні три тижні. У результаті Трипільську ТЕС, яка розташована під Києвом, повністю зруйновано, компанія втратила 100% генерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-