Ірландія передала Україні вже понад 235 тонн енергообладнання

Ірландія передала Україні вже понад 235 тонн енергообладнання

Укрінформ
Із початку повномасштабного вторгнення український енергетичний сектор отримав від ірландських партнерів понад 235 тонн енергетичного обладнання.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук під час зустрічі із Надзвичайним та Повноважним Послом Ірландії в Україні Терезою Хілі, повідомляє Міненерго у Фейсбуці.

"Дякуємо Ірландії за допомогу в боротьбі з російським агресором і підтримку українського енергетичного сектору. З березня 2022 року Україна отримала від ірландських партнерів 16 вантажів з енергетичним обладнанням загальною вагою понад 235 тонн, серед якого автотрансформатор, генератори, газове обладнання та інше необхідне устаткування", - сказала Гринчук.

Заступниця міністра енергетики України зазначила, що Україна також цінує участь Ірландії в реалізації Формули миру Президента України та ефективну співпрацю у межах робочої групи «Радіаційна та ядерна безпека».

Під час зустрічі сторони обговорили: потреби українського енергосектору для відновлення після російських атак; співпрацю у питаннях децентралізації генерації; підтримку Ірландією України на шляху євроінтеграції.

Читайте також: Фонд підтримки енергетики України за два роки зібрав понад €410 мільйонів

Як повідомлялося, загалом з березня 2022 року Україна отримала 954 вантажі з гуманітарним обладнанням для енергетичного сектору вагою понад 12,7 тисячі тонн.

Фото: Міненерго 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-