Макрон закликає прискорити перехід до «економіки війни» та допомагати Україні

Макрон закликає прискорити перехід до «економіки війни» та допомагати Україні

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон наголосив на необхідності визнати нову геополітичну реальність та прискорити перехід до «економіки війни», щоб і надалі підтримувати Україну та зміцнювати обороноспроможність Європи.

Про це він заявив, закладаючи перший камінь заводу з виробництва порохів у Бержераку, що неподалік Бордо, передає кореспондент Укрінформу.

«Це необхідно, щоб вистояти, щоб постачати зброю Україні, щоб вона могла чинити опір. Я переконаний, що це геополітична реальність, в якій ми житимемо в довгостроковій перспективі. І важливо пам'ятати, що світ не зупиниться, якщо війна закінчиться завтра», - сказав Макрон.

За його словами, масове переозброєння в Росії триватиме, військові витрати зростатимуть і в усій Європі.

«Отже, ми на шляху до довгострокових геополітичних і геостратегічних змін, де оборонна промисловість відіграватиме дедалі важливішу роль. Ось чому зусилля, яких ми докладаємо тут, є нагальними. Ми повинні діяти швидко, рішуче і масово», - заявив французький президент.

Читайте також: Після заяв Макрона багато французів нарешті усвідомили реальність війни в Європі - філософ

За планами уряду, завод з виробництва порохів та вибухових речовин в Бержераку має розпочати роботу у 2025 році та зможе виробляти 1200 тонн пороху на рік. Підприємство вже має план замовлень до 2030 року.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз виділив німецькому оборонному концерну Rheinmetall понад 130 млн євро для нарощування виробництва боєприпасів. Кошти будуть використані на нарощування виробництва пороху й артилерійських снарядів калібру 155 мм.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-