НБУ: На ринку небанківських фінпослуг у березні з'явилися два нових гравці, шість - залишили ринок

НБУ: На ринку небанківських фінпослуг у березні з'явилися два нових гравці, шість - залишили ринок

Укрінформ
Кількість учасників небанківського фінансового ринку у березні 2024 року зменшилась до 1056, на ринку з'явилися два нових гравці та шість - залишили ринок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Із реєстру виключено дві фінансові компанії та два ломбарди примусово, водночас дві кредитні спілки виключено за ініціативою заявника. Також до реєстру включено двох страхових брокерів", - йдеться в повідомленні.

Протягом березня шістьом установам – двом фінансовим компаніям, двом ломбардам та двом кредитним спілкам анульовано всі ліцензії добровільно (на підставі поданих ними заяв). Ще шістьом фінансовим компаніям Національний банк погодив звуження обсягу ліцензії на вид діяльності з надання фінансових послуг.

Станом на 31 березня на небанківському ринку працювали 589 фінансових компаній (у лютому було 586), 86 страховиків non-life (кількість не змінилася), 12 life-страховиків (кількість не змінилася), один страховик зі спеціальним статусом, 123 ломбарди (було 125), 127 кредитних спілок (було 129), 5 лізингодавців (було 10), 39 страхових брокерів (було 37), 74 колекторські компанії (кількість не змінилася).

Крім того, на ринку визнано 18 банківських груп (кількість не змінилася) та 21 небанківську групу (кількість не змінилася). На платіжному ринку діє 18 платіжних систем, створених резидентами, враховуючи державні (кількість не змінилася), та 15 міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами (кількість не змінилася).

Читайте також: Нацбанк та Мінфін США підписали меморандум про співробітництво у сфері кібербезпеки

Як повідомлялося, станом на 29 лютого 2024 року на ринку небанківських фінансових послуг було 1060 учасників, у лютому на ринку з'явилося чотири нових гравці та два - залишили ринок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-