В уряді Польщі назвали помилкою оприлюднення списку імпортерів українського зерна

В уряді Польщі назвали помилкою оприлюднення списку імпортерів українського зерна

Укрінформ
У міністерстві сільського господарства Польщі назвали помилкою оприлюднення списку польських імпортерів українського зерна, які через це зазнали “негативних наслідків”.

Про це йдеться в офіційній заяві міністра сільського господарства Польщі Чеслава Сєкєрського, який розпорядився прибрати цей список з офіційного сайту міністерства, передає Укрінформ.

Як зазначено у заяві, упродовж декількох місяців на сайті міністерства був доступний список імпортерів зерна з України. Підкреслюється, що у суспільній уяві це вважалося переліком суб’єктів, які імпортували так зване технічне зерно, що “викликало багато негативних наслідків для багатьох компаній”.

“Я не можу повернути ні час назад, ні рішення моєї попередниці - міністра Анни Гембіцької, яка, оприлюднюючи список, не помітила можливих шкідливих наслідків таких дій. З моменту оприлюднення списку до міністерства сільського господарства і розвитку села надходили численні скарги, вимоги та очікування виправлень та оголошення судових позовів, що підтвердило моє переконання: рішення оприлюднити список було неправильним та безвідповідальним. Тому я вирішив прибрати цей список із сайту міністерства”, - йдеться у заяві Сєкєрського.

У заяві міністр вибачився перед усіма суб’єктами господарювання з цього списку за збитки і проблеми, яких вони зазнали, внаслідок рішення про оприлюднення цього списку.

Читайте також: У Німеччині та Франції прокоментували компроміс про експорт української агропродукції до ЄС

Анна Гембіцька, яка упродовж кількох тижнів, наприкінці листопада - на початку грудня минулого року, була міністром у третьому уряді Матеуша Моравецького, під тиском громадської думки в Польщі прийняла рішення оприлюднити список польських компаній-імпортерів українського зерна.

З 15 квітня минулого року в Польщі триває заборона на імпорт збіжжя (пшениця, кукурудза, ріпак, соняшник) з України. Від лютого цього року польські аграрії блокують пункти пропуску на кордоні з Україною, вимагаючи заборони на імпорт різних видів української агропродукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-