Збалансованій роботі енергосистеми сприяє імпорт електрики з Європи - Укренерго

Збалансованій роботі енергосистеми сприяє імпорт електрики з Європи - Укренерго

Ексклюзив
Укрінформ
Один із факторів відсутності дефіциту в енергосистемі після 22 березня є імпорт електроенергії з європейських країн.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі НЕК "Укренерго".

"Відсутності дефіциту в системі зараз сприяє, окрім зниженого споживання при теплій погоді та роботі українських електростанцій, також імпорт із 5 сусідніх країні: Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови. Зараз міждержавний перетин між Україною і ЄС завантажений в години максимуму на 1300-1500 МВт в напрямку імпорту, що надає суттєву підтримку українській енергосистемі під час постійних обстрілів енергетики", - повідомили в Укренерго.

Зокрема, 26 березня Україна імпортувала рекордні обсяги європейської електрики – 18 тис. МВт-год. Крім того, Укренерго також декілька разів залучало аварійну допомогу з Польщі, що дало можливість «підстрахувати» роботу українських електростанцій, які відновлюються після атак.

У компанії зазначили, що основною ціллю атак росіян з 22 березня є тепло- та гідроелектростанції, а також високовольтні підстанції «Укренерго» в окремих регіонах - зокрема, на Харківщині, Дніпропетровщині, Одещині, Запоріжжі та Хмельниччині.

Читайте також: Торік Укренерго сплатило ₴2,2 мільярда податків до держбюджету

Укренерго станом на 2 квітня вдалося зняти обмеження споживання в усіх постраждалих регіонах крім Харкова та Кривого Рогу (де обмежене енергопостачання промисловості). Наголошується, що обмеження є наслідком атак на енергетичну інфраструктуру, зараз тривають аварійно-відновлювальні роботи в мережі.

Як повідомлялося, із 22 березня Росія поновила масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Через ракетні та дронові удари постраждали теплоелектростанції, ДніпроГЕС та високовольтні підстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-