Китай закликає іноземний бізнес збільшувати інвестиції в країну

Китай закликає іноземний бізнес збільшувати інвестиції в країну

Укрінформ
Віцепрезидент КНР Хань Чжен заявив, що Китай сформував міцні основи для довгострокового розвитку своєї економіки, та закликав іноземний бізнес збільшувати інвестиції у розвиток виробництва в його країні, пообіцявши підтримку китайської влади.

Про це він сказав під час виступу на першому Invest China Summit у Пекіні, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

«Китай, як друга за величиною економіка світу, сформував хороші й міцні основи свого довгострокового розвитку і залишається найбільшим двигуном глобального зростання», - зазначив Хань.

За його словами, влада країни продовжуватиме створювати більше можливостей компаніям з іноземними інвестиціями та оптимізувати бізнес-середовище для кращого захисту підприємств з іноземним капіталом.

«Китай, як завжди, готовий ділитися можливостями та розвиватися разом із компаніями з усього світу та сприяти побудові відкритої світової економіки», - сказав віцепрезидент КНР.

Він додав, що Китай продовжуватиме політику відкритості та вдосконалюватиме ринково орієнтоване, правове та першокласне бізнес-середовище, аби створити кращі умови для розвитку компаній з усього світу.

«Ми щиро вітаємо більше іноземних бізнес-друзів інвестувати та почати бізнес у Китаї. Інвестиції в Китай означають інвестиції в майбутнє», - зазначив Хань.

У саміті в Пекіні взяли участь понад 140 керівників міжнародних корпорацій і представників іноземних бізнес-асоціацій Китаю з 17 країн і регіонів світу, зокрема, генеральні директори найбільшої нафтової компанії Саудівської Аравії Aramco, британсько-шведської фармацевтичної компанії AstraZeneca та американського фармакологічного концерну Pfizer.

Водночас минулого тижня місцеві ЗМІ з посиланням на дані Статистичного управління КНР повідомили, що за перші два місяці цього року іноземні інвестиції в китайську економіку скоротилися майже на 20%, що змусило уряд країни активізувати зусилля для залучення іноземних інвесторів.

Читайте також: Китайський банк, створений для роботи з Іраном, припинить обробляти платежі з Росії - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Китаю Лі Цян під час зустрічі в Пекіні з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою запевнив, що китайська економіка стабільна і від початку нинішнього року демонструє стійке зростання.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-