Оператор ГТС планує зберегти минулорічні умови для транспортування газу до підземних сховищ

Оператор ГТС планує зберегти минулорічні умови для транспортування газу до підземних сховищ

Укрінформ
ТОВ «Оператор ГТС України» у 2024 році планує зберегти умови, які діяли у минулому році, для транспортування іноземного газу до підземних сховищ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

«Серед пріоритетних проєктів Оператора ГТС України в 2024 році - збереження чинних умов для клієнтів на весь сезон 2024/25 та збільшення доступних маршрутів транспортування газу до ГТС України. Зокрема, ОГТСУ спільно з національним енергетичним регулятором (НКРЕКП) працює над продовженням дії чинного тарифу для послуги shorthaul до 1 квітня 2025 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у цьому сезоні закачки збережені та доступні всі гарантовані потужності на точках міждержавних з’єднань ЄС-Україна (Словаччина, Польща, Угорщина). ОГТСУ також нагадує, що немає жодних фізичних обмежень для реекспорту газу, закачаного до українських підземних сховищ.

Читайте також: Українська ГТС зможе працювати без транзиту газу - керівник оператора

Крім того, компанія працює над диверсифікацією маршрутів та джерел завезення газу в Україну. Зокрема, ОГТСУ спільно з суміжними операторами у липні 2024 року проведе аукціони з доступу до нової (збільшеної) потужності. Це дозволить створити гарантовану потужність для транспортування газу з Польщі та з Трансбалканського напрямку в рамках ініціативи Вертикального коридору.

Як повідомлялося, Укртрансгаз зберіг тарифи на користування підземними сховищами газу на рівні 2023 року.

Фото: Укртрансгаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-