Українська ГТС зможе працювати без транзиту газу - керівник оператора

Українська ГТС зможе працювати без транзиту газу - керівник оператора

Укрінформ
Українська газотранспортна система зможе забезпечувати доставку газу після припинення транзиту "блакитного палива" з Росії.

Про це повідомив генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" Дмитро Липпа в ефірі марафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Ті тести й випробування, і той досвід, який має наш колектив, дає повну впевненість, що ми зможемо жити і технічно забезпечувати доставку газу до всіх наших споживачів", - сказав Липпа.

В економічній площині ОГТСУ працює над посиленням співпраці у польському та південному напрямках. Зокрема, йдеться про доступ до LNG-терміналів Польщі та доставку газу з LNG-терміналів Греції через Болгарію, Румунію до України. 

"Ми будемо компенсувати ті надходження, які маємо сьогодні, через більш тісну співпрацю з європейськими партнерами", - запевнив Липпа.

Він також зазначив, що газ із європейських країн надходить до України уже зараз, тоді як минулого року партнери почали заводити "блакитне паливо" на зберігання аж у червні.

Читайте також: Україна не має наміру продовжувати транзит російського газу - Галущенко

Як повідомлялося, за словами голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова, через українську газотранспортну систему до Європи надходить близько 14 млрд кубометрів газу на рік, тоді як річне споживання європейськими країнами складає близько 350 млрд кубометрів.

Європейська комісія не має наміру долучатися до будь-яких переговорів з Росією для продовження транзиту газу до європейських країн через ГТС України, натомість вживатиме всіх необхідних заходів для подальшої відмови від російського газу.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-