Енергетики планують завершити роботи на пошкоджених об’єктах до кінця дня - Укренерго

Енергетики планують завершити роботи на пошкоджених об’єктах до кінця дня - Укренерго

Укрінформ
Фахівці Укренерго планують завершити відновлювальні роботи на найбільш пошкоджених об’єктах в західних, південних та центральних областях до кінця сьогоднішнього дня.

Про це у Фейсбуці повідомив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передає Укрінформ.

«В регіонах, які зазнали найбільших пошкоджень, ліквідацією наслідків атак та відновленням займається 10 мобільних ремонтних бригад, фахівців експлуатаційного персоналу підстанцій і ліній, підрядні організації. Сотні висококваліфікованих енергетиків працюють цілодобово над поверненням світла в домівки українців. До кінця дня ми плануємо завершити відновлювальні роботи на найбільш пошкоджених об’єктах в західних, південних та центральних областях», - йдеться в повідомленні.

За його словами, протягом наступних кількох днів будуть поступово зніматися ті залишкові обмеження енергопостачання, які все ще є в деяких регіонах. 

Водночас Кудрицький повідомляє про складну ситуацію, яка все ще залишається в трьох областях. 

Так, на Харківщині діють обмеження щодо розподілу наявних обсягів електроенергії між споживачами за певним графіком. Наразі фахівці Укренерго разом із колегами з обленерго намагаються «заживити» місто і регіон та дати більше потужності, якої все ще не вистачає. 

На Дніпропетровщині та Одещині подекуди діють обмеження енергопостачання, застосовані диспетчерським центром Укренерго. Кудрицький наголошує, що це вимушений захід, необхідний для стабілізації ситуації в регіоні. Ремонтні бригади працюють над поверненням стабільного енергоживлення, це може зайняти декілька днів.

Читайте також: У Кривому Розі вводять графіки аварійних відключень електроенергії

Керівник Укренерго попереджає про необхідність дотримання режиму ощадливого споживання в регіонах, де поступово повертається енергоживлення, і не вмикати всі електроприлади одразу. 

«Це допоможе не створювати надмірне навантаження на енергосистему, яка все ще відновлюється після масованих атак. Відповідно, наші ремонтні бригади зможуть зробити свою роботу швидше», - додав Кудрицький.

Як повідомлялося, зранку 22 березня Росія здійснила атаку на енергетичну інфраструктуру, яку голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький назвав найбільшою за весь час війни: було пошкоджено ряд об'єктів енергетики по всій країні. Запорізька АЕС втратила одну лінію живлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-