Енергетики частково заживили споживачів після ранкової ракетної атаки

Енергетики частково заживили споживачів після ранкової ракетної атаки

Укрінформ
Енергетики відновили електропостачання частини споживачів, що знеструмлювалися через масовану атаку. Пожежі на уражених електростанціях локалізовані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

"Локалізовано пожежі на уражених об’єктах генерації (ТЕС та ГЕС) у кількох областях. На ДніпроГЕС, попри значні пошкодження, енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання. Однак електроенергію станція поки не виробляє. Триває огляд пошкоджень для з’ясування та оцінки масштабів збитків", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після проведення аварійних робіт заживлено споживачів у Вінницькій, Львівській областях. У Запорізькій області знято мережеві обмеження, однак є знеструмлення через бойові дії. 

Залишаються мережеві обмеження для споживачів на Одещині (обмеження для понад 230 тисяч споживачів) та Дніпропетровщині (відключено 150 тисяч споживачів, обмеження застосовуються для понад 10 тисяч абонентів). На Хмельниччині після масштабного знеструмлення (вранці близько 200 тисяч залишалися без світла) без електроенергії понад 2000 абонентів. Тривають відновлювальні роботи.

Читайте також: Атака на енергооб’єкти: енергосистема України втрималася

Найскладніша ситуація — у Харкові. Через значні пошкодження залишаються знеструмленими близько 600 тисяч споживачів. Триває робота над заживленням критичної інфраструктури міста. 

Як повідомлялося, у ніч проти 22 березня російські війська здійснили безпрецедентну ракетно-авіаційну атаку по областях України, запустивши понад 60 «Шахедів» і майже 90 ракет різних типів. Більшість атак ворог цього разу здійснив на об’єкти енергоінфраструктури — ТЕС, ГЕС, високовольтні підстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-