Норвегія надала Україні понад $500 мільйонів допомоги - Мінфін

Норвегія надала Україні понад $500 мільйонів допомоги - Мінфін

Укрінформ
З початку повномасштабної війни Норвегія надала Україні понад 500 млн доларів США фінансової допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну за підсумками зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з Надзвичайною і Повноважною Послинею Королівства Норвегії в Україні Хелене Санд Андерсен.

"Від початку повномасштабного вторгнення уряд Норвегії надав Україні понад 500 млн дол США прямої бюджетної підтримки. Зокрема, грант у розмірі близько 485 млн дол. США було спрямовано в рамках проекту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Залучене фінансування було спрямоване на компенсацію видатків держбюджету на першочергові соціальні та гуманітарні потреби. Це пенсії, оплата праці працівників секторів освіти та охорони здоров’я, соціальний захист населення, гуманітарна підтримка", - йдеться в повідомленні.

Сторони обговорили поточну економічну ситуацію в Україні, потреби держбюджету на 2024 рік та розвиток співпраці між країнами з метою збільшення обсягу бюджетної підтримки.

Марченко під час зустрічі розповів, що у 2024 році Україна потребує близько 38 млрд дол США зовнішнього фінансування від партнерів.

Своєю чергою, Хелене Санд Андерсен запевнила, що уряд Норвегії відданий підтримці України та допомозі у її боротьбі проти агресора.

Читайте також: Португалія виділить €100 мільйонів на чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України

Як повідомлялося, 14 лютого 2024 року, під час 8-го засідання Керівного комітету міжвідомчої Координаційної Платформи донорів України Норвегія, Республіка Корея, Нідерланди та Швеція приєдналися до складу Платформи та заявили про готовність виділити понад 5,5 млрд. доларів США на відновлення та стабілізацію економіки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-