Зеленський: Україна разом із ООН опрацьовують нові маршрути для Grain from Ukraine

Зеленський: Україна разом із ООН опрацьовують нові маршрути для Grain from Ukraine

Укрінформ
Україна разом із Всесвітньою продовольчою програмою ООН опрацьовує нові маршрути для гуманітарної програми «Зерно з України».

Про це розповів Президент Володимир Зеленський, звертаючись до учасників третього Саміту за демократію, передає Укрінформ.

Відео: ОП

«Працює наша гуманітарна продовольча програма «Зерно з України», завдяки якій уже доправлено десятки тисяч тонн зерна, пшениці у Ємен, Сомалі, Нігерію, Судан, Ефіопію. Дякую країнам-донорам, які допомогли. Тепер ми опрацьовуємо разом із Всесвітньою продовольчою програмою ООН нові маршрути для програми «Зерно з України», щоб допомогти подолати голод у Газі, Малаві, Демократичній Республіці Конго та інших країнах», - сказав Зеленський.

За його словами, за кілька днів до Судану прибуде новий вантаж з України.

Читайте також: Зеленський: Продовжуємо розвивати програму Grain from Ukraine

Президент підкреслив, що забезпечити такий результат і повернути світові продовольчу безпеку допомогла спільна рішучість цивілізованих країн світу і глобальна співпраця тоді, коли Росія заблокувала наші порти і почала знищувати аграрну інфраструктуру.

«Ми відновили стабільність глобального продовольчого ринку, знявши російську блокаду частини наших портів і поновивши постачання нашої агропродукції. Вже десятки мільйонів тонн українського продовольства доставлено в Азію, Африку, Європу. Ми довели, що можемо відновлювати продовольчу безпеку, і запрошую усіх приєднатися до реалізації і цього, і всіх інших пунктів нашої Формули миру», - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, українська гуманітарна ініціатива "Зерно з України" започаткована у 2022 році, ця програма надає вкрай необхідні продовольчі товари країнам Африки, Азії та Близького Сходу, населення яких зіштовхується з голодом та потенційним голодом. У співпраці зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН понад 30 країн та міжнародних організацій приєдналися до України в реалізації цієї ініціативи, і до кінця 2023 року понад 170 тисяч тонн зерна було доставлено до країн з найскладнішою продовольчою ситуацією, включаючи Ефіопію, Сомалі, Кенію та Ємен.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-