Оператор ГТС України отримав генератори та габіони від Японії

Оператор ГТС України отримав генератори та габіони від Японії

Фото
Укрінформ
За координації Міністерства енергетики Оператор газотранспортної системи України отримав генератори та захисні габіони від Sumitomo Corporation та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України, передає Укрінформ.

Зазначається, що генератори потужністю від 6,5 кВт до 160 кВт буде передано на об’єкти ОГТСУ для забезпечення резервного електроживлення за потреби. А 1800 габіонів встановлено на об’єктах ОГТСУ у різних областях України.

«Допомога уряду Японії та всього японського народу енергетичному сектору є постійною та системною, що надзвичайно важливо для відновлення нашої енергетичної інфраструктури. Також Японія є нашим партнером у реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського, важливими складовими якої є пункти щодо енергетичної безпеки, а також радіаційної та ядерної. Щиро вдячні за стійку позицію та підтримку», — зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також: В ОП сподіваються, що Україна невдовзі підпише з Японією угоду про стратегічне партнерство

За словами генерального директора ОГТСУ Дмитра Липпи, допомога від Японії сприятиме стабільній роботі об’єктів компанії по всій Україні та посилить їх захист.

Як повідомлялося, завдяки скоординованій співпраці уряду Японії, Міненерго, ЄБРР та UNDP Україна отримала необхідні автотрансформатори та газові турбіни.

Фото: Міністерство енергетики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-