Україна передала Єврокомісії свій план для Ukraine Facility

Україна передала Єврокомісії свій план для Ukraine Facility

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі у Брюсселі з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн передав план для Ukraine Facility, затверджений Кабміном.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Це важливий крок для впровадження реформ та фінансової стабільності на шляху України в ЄС. Очікуємо на схвалення Плану та повноцінного запуску програми Ukraine Facility, обсягом 50 млрд євро на 4 роки», - написав він.

Як заявила президентка на спільному з главою українського уряду брифінгу в Брюсселі президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, вона впевнена у позитивній оцінці плану Ukraine Facility, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За її словами, відповідні служби Єврокомісії уважно оцінять урядовий план Ukraine Facility, який є дуже важливим для подальшої співпраці України з Євросоюзом.

«Ви привезли нам сьогодні український план Ukraine Facility. Це насправді вкрай важливий момент у нашій співпраці… Він ґрунтується на тому ж підході, який ми розробили у ЄС, тобто поєднує реформи та пріоритети інвестицій. Це дасть поштовх у зростанні і водночас допоможе Україні наблизитися до Євросоюзу. Ми обговорювали цей план багато разів, коли він розроблявся, тепер він буде уважно оцінений службами Єврокомісії», - сказала фон дер Ляєн.

Вона висловила впевненість, що плану буде надано позитивну оцінку і рекомендацію Раді ЄС його підтримати.

Читайте також: Україна отримала €4,5 мільярда у межах Ukraine Facility - Шмигаль

Президент Єврокомісії також відзначила важливу роль Координаційної платформи донорів у розробці плану Ukraine Facility.

За її словами, цей план буде важливим реперним пунктом для інших донорів, коли вони розроблятимуть власні програми підтримки України.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 18 березня затвердив план Ukraine Facility, за яким Україна має отримати пакет підтримки від Євросоюзу на €50 млрд, розрахованої на чотири роки. Завдяки реалізації реформ Україна зможе отримати близько €16 млрд цього року.

Читайте також: Реалізація плану для Ukraine Facility суттєво посилить стійкість національної економіки - Свириденко

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль перебуває з робочим візитом у Брюсселі.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-