ЄС перерахує Україні наступний транш у €1,5 мільярда в квітні - єврокомісар

ЄС перерахує Україні наступний транш у €1,5 мільярда в квітні - єврокомісар

Укрінформ
Наступний транш обсягом 1,5 млрд євро у межах перехідного фінансування Україна може отримати вже у квітні за умови дотримання політичних умов, що були раніше погоджені з Європейською комісією.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради асоціації Україна-ЄС заявив єврокомісар з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З початку російської агресії проти України, ЄС та його країни-члени, Європейські фінансові інституції,  разом  зробили доступними 98 мільярдів євро для України та для її народу. Це включає гуманітарну, економічну, військову допомогу, а також фінансування потреб українських біженців  в Європі. Ця сума включає також перший платіж у 4,5 мільярда євро в рамках новоствореного Українського фонду… Ми очікуємо, що наступний платіж буде здійснений у квітні за умови виконанні політичних умов, що були раніше погоджені між Єврокомісією та Україною», - сказав Варгеї.

Як зазначають у Мінфіні, в межах перехідного фінансування перед Україною на порядку денному стоять 5 реформ у таких сферах, як управління державними фінансами, боротьба з корупцією, розвиток бізнес-середовища.

“Вже два роки поспіль активна робота Уряду України та європейських партнерів сприяє фінансовій стійкості держави в умовах повномасштабної війни. Вдячний партнерам з ЄС за лідерство у підтримці України та надважливе рішення щодо виділення першого траншу в рамках Інструменту. Залучені кошти допоможуть своєчасно та у повному обсязі профінансувати першочергові соціальні та гуманітарні видатки державного бюджету”, – сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Читайте також: Реалізація плану для Ukraine Facility суттєво посилить стійкість національної економіки - Свириденко

Як повідомлялось, Україна отримала 4,5 млрд євро в межах перехідного фінансування, передбаченого Ukraine Facility.

Ukraine Facility - це інструмент, що передбачає можливість отримання Україною у 2024 - 2027 роках фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму 50 млрд євро. З них на бюджетну підтримку буде спрямовано 38,27 млрд євро, інвестиційний фонд - 6,97 млрд євро, на технічну та адміністративну підтримку - 4,76 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-